Forhåndsbestill og få akkurat de plantene du ønsker!
For eksempel sorter av hardfør valnøtt, Melontre, Stikkelsbær-kiwi osv.x

Genetisk mangfold er viktig. Derfor finner vi de sortene du ønsker, også hvis vi ikke har dem i produksjon selv. Vi prioriterer flerårige nyttevekster først. Du kan laste ned Bestillingsskjema for planter til å forhåndsbestille hva som helst.
Vi arbeider sammen med Nordens nøtteekspert Lars Westergaard og er importør av hans mange forskjellige hardføre sorts-nøttetrær. Se dem på www.westergaards.dk
Ellers har vi et stort nettverk av folk i Europa som dyrker litt mer utradisjonelle nyttevekster. Så bare spør, og vi skal finne!

Planter

Planter Planter Latinske navn Hippophae rhamnoides - Tindved / Seabuckthorn
 

Tindved – naturens vitaminpille

Tindved er etter sigende den bærsort, som har flest forskellige vitaminer. C-vitamin indholdet ligger normalt mellem 100 og 300 mg/ 100 g. bær. (dvs. ca. 6 gange så meget som appelsin). Utover det findes A-vitaminets forstadium beacorten, smat E-, B-, F-, K- og P- vitaminer, samt massere af antioxidanter og flerumættede fedtsyrer.
 
Findes viltvoksende ved kyster og på sandet jord.
Her kan de danne uigennemtrængelige krat og beskytter med sine mange torne effektivt imot plukning av fulge og mennesker.
Men der findes russiske og tyske forædlinger av arten nesten uten torne. De danner store bær med en lille stilk, hvilket gør dem nemmere at plukke.
Tindved trenger full sol for å kunne trives.
 
Den er nitrogen fikserende og har ikke store krav til jordkvalitet, men bliver best på kalkholdig jord. Tåler mye vinn og kulde, men bær modning krever god vekstsæson. Blir opptil 6 meter høy og 2.5 meter vid. Vokser 3.5 meter på 10 år. Bærer frukter etter 3-5 år, og både han- og hunplanter trengs for fruktproduksjon. En busk gir ca 5-15 kg med bær, men noen kultivarer kan gi opptil 45 kg med frukter.
 
 Tilmeld nyhetsbrev
Permakulturplanter.no | Rimstadbrekka 12, 6630 Tingvoll - Norge | Tlf.: +4740471027 | mail@permakulturplanter.no